Maastricht

Maastricht

Het goede leven in Maastricht, waar iedereen wel eens vaker van wil proeven, wordt duidelijk als u een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. Wat u ook zoekt, in Maastricht zult u het vinden.

De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude typische binnenstad. Smalle klinkerstraatjes, kerken, monumenten, herenhuizen, schatkamers en indrukwekkende gevels maken van Maastricht een zalig oord om in te verblijven en te genieten. De restanten van de stadswallen en de onderaardse vestingwerken vertellen u de geschiedenis over het woelig en krijgshaftig verleden. Vooral de binnenstad heeft door de 1590 aanwezige objecten een enorme monumentale waarde.

De zuidelijke levenslust van de Maastrichtenaren werkt aanstekelijk. Maastricht mousseert. Talloos zijn de restaurantjes, terrassen en eetcafés, grand- cafés en voornamelijk Frans getinte restaurants. Nergens in Nederland treft u zo'n overvloed aan culinaire mogelijkheden aan. Ook de typische streekspecialiteiten als grotchampignons, Rommedoekaas en asperges worden hier uitbundig geserveerd. Nergens in Nederland vindt u zoveel culinaire mogelijkheden in zo'n kleine straal als hier.

Winkelen is tevens een reden te meer om een dagje Maastricht te plannen. Vooral mode, patisserie en antiek zijn ruim vertegenwoordigd in de binnenstad.